Kategoriserad | Tjäna pengar tips!

Spara dig rik!

En av de enklaste och bästa sätten att tjäna stora pengar på sikt är att spara. Ett sunt sparande med ett mål och strategi kan göra dig miljonär. Det gäller då att vara målmedveten, eftertänksamt och konsekvent i sitt sparande.

Spara långsiktigt

Att spara är en långsiktig strategi för att skapa en förmögenhet i mångmiljonklassen, det är inget man lyckas med under en dag eller över några år utan det tar tid.

En vanlig strategi, och som brukar vara den mest framgångsrika, är att sätta över en fast summa varje månad till sitt sparande. Överföringen bör man göra direkt efter att man har fått sin lön, eftersom att de flesta anpassar sin köpbeteende efter sin plånbok. Genom att göra överföringen till sitt sparandekonto direkt i början av månaden förhindrar att man sätter sprätt på pengarna.

Ränta på ränta effekten, att du återinvesterar din avkastning, gör att det skapas en hävstängseffekt. Det innebär att du kommer att få högre avkastning varje år. Och de sista åren på ditt sparande kommer du att tjäna de stora pengarna. Därmed är det viktigt att börjar sitt sparande i tid, för att det kommer att troligtvis att röra sig om 30-40 år innan du tjänar ihop miljonerna. Det beror självklart på dina avkastning och hur mycket pengar du sparar varje månad.

Binda pengarna i ett sparkonto

Spara kan man göra på olika sätt. Antingen kan man binda sina pengar under en längre tid i ett sparkonto. Att binda sin pengar i ett bankonto höjer sparräntan och avkastningen med 1-3 procent, beroende på bank och hur länge man binder pengarna. Sparkonto omfattas också av den statliga insättningsgarantin som garanterar dig en summa, idag upp till 100 000 euro, om banken skulle gå omkull.

Att binda pengarna har sina fördelar och nackdelar. Fördelen är att man inte har tillgång till pengarna och kan sätt sprätt på dem. Det är också en nackdel om man verkligen behöver pengarna akut, så det gäller att planera. När man binder pengarna vet man vad för avkastning man kommer att få under perioden och kan planera därefter.

Akelius ett bra alternativ om man söker efter ett sparkonto med en hög sparränta. Akelius har en av marknadens högsta sparräntor och binder du pengarna i tre år får du en garanterad ränta på hela 5,17 procent per år.

Spara med aktier och fonder

Ett sparande i aktier eller fonder är det bästa alternativet om man söker en högre avkastning än vad sparkonton kan erbjuda. Nackdelen med att spara i fonder och aktier är att det kräver ett aktivare sparande och en större medvetenhet om hur marknaden ser ut och vad som händer i omvärlden. Målet bör vara en avkastning på minst 7,5 procent som man endast kan uppnå om man är aktiv och byter när marknaden är på väg nedåt.

Om man väljer att spara i fonder finns många olika alternativ som indexfonder, aktiefonder, blandfonder, räntefonder med flera. Läs på hur de olika alternativen fungerar och vad som passar dig och ditt sparande. Vissa kräver mer aktiva val oftare än andra för att man ska behålla en god avkastning.

Comments are closed.

  • Annonser